Biomasszázs

Schüssler – terápia

Ha szeretném nagyon leegyszerűsíteni a hatásmechanizmust, akkor azt mondanám, segít a sejteknek az isteni rendnek megfelelően dolgozni. Ez így kicsit patetikus, tehát: olyan formában tartalmazza az adott ásványi sót, amely a szervezet számára átalakítás-feldolgozás nélkül, azonnal hasznosítható.

Például testi szinten a ferrum phosphoricum erősíti a hátat, aktivizálja az immunrendszert, lelki szinten az önbizalomra van jótékony hatással. ALAPSZER.

27 féle  szer van, ezek tulajdonképpen olyan alapanyagok, amelyekből a mi saját szervezetünk felépül.

Elhunyt személyeket vizsgált Schüssler, amely vizsgálatok szerint arra a következtetésre jutott, hogy minden probléma, testi betegség, és lelki eredetű betegség is visszavezethető valamely ásványi anyag hiányára a szervezetben. Ez annyira egyszerű.
Tudod, a magnéziumot is használják például görcsoldásra. És így
tovább. Összesen 27 szer van forgalomban Magyarországon. Előnye,
hogy minden korosztály használhatja.
És még egy dolog fontos: ugye Te nem vagy tejcukor-érzékeny? Bár, ha
igen, akkor is találhatunk megoldást:)

Amennyiben szeretnéd kipróbálni a schüssler terápiát, szeretnéd, hogy kiteszteljem Neked a számodra megfelelő sókat, kérlek, jelezd az

edit pont miokovics kukac gmail pont com emilcímre.

Hamarosan felveszem Veled a kapcsolatot és levélben végigvezetlek a folyamaton.

Egy pár szó a Schüssler-terápia lényegéről-alapjairól:

Az alapokat egy Moleschott nevű holland tudós fektette le, aki megállapította, hogy az ember csak akkor lehet egészséges, ha apró építőelemei, azaz a sejtjei folyamatosan megkapják a működésükhöz szükséges ásványi anyagokat a megfelelő formában és mennyiségben.

Ezek az ásványi sók nem a hagyományos értelemben vett ásványok, hanem sejtfunkciós anyagok, amelyek a szervezet szerteágazó működésére vannak hatással.

Ma már a szervetlen sók anyagcsere funkciói és a nyomelemek élettani szerepe mindenki előtt világosak, ismertek.

Schüssler az általa „felfedezett” ásványi sókat funkcionális szereknek nevezte el, mert ezek mindegyike képes a szervek és a szövetek működését befolyásolni.

Az egyes sók hiánya vagy nem megfelelő aránya  sejtszinten hosszabb-rövidebb ideig tartó működési zavart eredményez. Ha a zavar mértéke egy bizonyos szintet túllép, akkor az testileg is érzékelhető betegséghez vezet. Ebben az esetben kell pótolni a hiányzó anyagokat.

Valójában ezt a módszert helyettesítő homeopátiának nevezhetjük, mivel a terápia alapgondolata, hogy a beteg sejteket, amelyek már nem képesek felvenni a nagyobb molekulájú anyagokat, kis molekulájú (homeopátiásan elkészített) anyagokkal látják el. A bejuttatott szer egyrészt pótolja a hiányt, másrészt arra készteti a regenerálódó sejteket, hogy a szükséges elemeket egyre inkább saját maguk vegyék fel

A szervekben és a szövetekben bekövetkezett elváltozások (betegségek) oka a sejtek ingerelhetőségében keresendő, és azok élettani vagy patológiai működésére vezethető vissza.

A terápia nem csupán tüneti kezelés, sokkal inkább a megelőzést szolgálja.

A biokémiai terápia követői a „hiány” alatt általában nem egyszerű mennyiségi hiányt értenek, hanem eloszlási zavart, vagy másképpen megfogalmazva az ásványi anyagok „mobilitási” zavarát. A schüssler sók bevétele segíti a szervezetet abban, hogy a megfelelő helyre a megfelelő időben és szükség szerint kerüljenek a megfelelő ásványi sók.

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © Biomasszázs. All rights reserved.